Even voorstellen

Studio Fabritius is een nieuw ontwerpbureau dat bestaat uit Marlou Kramer en haar broer Tim Kramer.

Marlou heeft een achtergrond als interieurarchitect. Ze volgde haar studie aan het KABK in Den Haag en daarna studeerde ze bouwkunde aan de TU Delft. Ze heeft jaren als zelfstandig interieurarchitect gewerkt, maar haar passie voor productdesign werd gedurende de jaren steeds groter. Uiteindelijk besloot ze de knoop door te hakken en startte ze samen met Tim het Delftse ontwerpbureau Studio Fabritius, vernoemd naar de Delftse schilder uit de Gouden Eeuw: Carel Fabritius.

Tim is op het gebied van ontwerpen autodidact. Hoewel hij jaren op een ander terrein werkzaam was, waren kunst en design altijd al een grote passie voor hem. Hij studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast volgde hij cursussen beeldhouwen, metaalbewerking, fotografie en webdesign.

Met de oprichting van Studio Fabritius bundelen Marlou en Tim nu hun krachten samen en leveren met elk hun unieke achtergrond een eigen bijdrage aan hun gezamenlijke passie: het creëren van kunst en design. De ontwerpen typeren zich door de heldere, ruimtelijke en constructieve vormgeving. Hier is duidelijke Marlou’s architectonische achtergrond in te herkennen. Met haar ontwerpen sluit Studio Fabritius aan bij de kenmerken van Dutch Design.

De collectie is op dit moment nog bescheiden qua omvang maar zal zich in de loop van de tijd gaan uitbreiden met designproducten, lampen en meubels die zo nu en dan een raakvlak zullen hebben met kunst. Deze kunstgerelateerde producten worden in beperkte oplage geproduceerd en zijn handgemaakt.

 

 

 

Copyright Studio Fabritius ©2018. Website by CreatorDelft.